Това заяви пред БНР бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски. По думите

...
Това заяви пред БНР бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски. По думите
Коментари Харесай

Мирослав Севлиевски: Беше ясно още със започването на войната, че трябва да се направи нещо с ”Лукойл”

Това съобщи пред БНР някогашният енергиен министър Мирослав Севлиевски.

 

По думите му прекратяването на концесията на " Лукойл " за пристанище " Росенец " е закъсняла с година и половина. Според него това е трябвало да се случи още при държавното управление на Кирил Петков. 

 

Севлиевски изрази мнение, че хубавото през днешния ден е, че по-голяма част от политическите водачи в Народното събрание са се подписали под това проекторешение за преустановяване на концесията на пристанище " Росенец ".

 

" Това е посоката, в която би трябвало да вървим. Не може да се вършим, че няма война единствено на 500 км от нас. Трябва да си даваме сметка, че днешният ден няма нищо общо с дните преди 24 февруари 2022 година, когато Русия нахлу в Украйна. Сега вървим към нова студена война и би трябвало да си даваме сметка за това нещо. Няма по какъв начин, когато активите на Руската централна банка са блокирани съвсем по целия свят, няма по какъв начин, когато в Русия активите на западни компании се национализират или подаряват на някого, няма по какъв начин да продължаваме да е по този начин, както беше до момента ", означи той.

Бившият енергиен министър сподели още, че диалогът след почналата война на Русия против Украйна не може да продължи по същия метод.

 

" Кой, по кое време и по какъв начин е дал тази концесия е непотребен диалог. Условията са били радикално разнообразни тогава. В ония години Русия, Европа и Съединени американски щати се обичаха и работеха дружно. В момента не е по този начин ", безапелационен бе Севлиевски.

 

Той моли да се прегледа и другата енергийна инфраструктура в България - по какъв начин се употребява и дали се съблюдават всички европейски правила. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР